حزب الله سایبر صومعه‌سرا

انعکاس اخبار فرهنگی - مذهبی شهرستان صومعه‌سرا

حزب الله سایبر صومعه‌سرا

انعکاس اخبار فرهنگی - مذهبی شهرستان صومعه‌سرا


حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صدیقی، امام جمعه صومعه‌سرا، به مناسبت فرا رسیدن چهارم شعبان، سالروز میلاد حضرت ابوالفضل عباس(ع)، نامگذاری روز ولادت حضرت عباس به نام روز جانباز را بسیار بر حق دانست و اظهار کرد: حضرت ابوالفضل ‌العباس(ع) در دفاع از ارزش‌های دینی و آرمان‌های امام و پیشوای خود از همه هستی‌اش گذشت.

وی با اشاره به این مطلب که وجه تمایز حضرت عباس(ع)، تشخیص صحیح و عمل به تکلیف و تسلیم در برابر امر امام زمان خود بود، اضافه کرد: حضرت عباس همان جایگاه را نسبت به امام‌ حسین(ع) داشت که حضرت على نسبت به پیامبر(ص) دارا بود و ایشان پشتوانه و تکیه‌گاهى براى امام ‌حسین بودند، چنانچه امیرالمؤمنین(ع) چنین جایگاهى را نسبت به پیامبر(ص) داشت.

امام جمعه صومعه‌سرا تواضع و فروتنی در مقابل بندگان خدا را عامل بالندگی و رشد شخصیت معنوی حضرت عباس(ع) دانست و متذکر شد: در روزهاى کودکى عباس(ع)، حضرت علی(ع) پدر ایشان چون آیینه معرفت، ایمان، دانایى و کمال در مقابل او قرار داشت و حضرت از دانش و بینش على(ع) بهره می‌برد. یکی دیگر از نکات برجسته و بارز حضرت ابوالفضل(ع) وفادارى ایشان است که با ورود شمر بـه صحرای کربلا وى امان‌نامه‌اى براى ابوالفضل(ع) آورد، ولی آن حضرت با بى‌باکى و شجاعت نپذیرفت.

قمر بنی‌هاشم در برابر امام ‌حسین(ع) تابع محض بود

حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه فداکاری، ایثار و جانبازی در دین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و همه این خصوصیات در حضرت ابوالفضل(ع) وجود دارد، خاطرنشان کرد: حضرت عباس(ع) با کمال معرفت در راه دین و امام خویش جانبازی کرد و مراحل کمال و تعالی را در این راه طی کرد و آنچه بیشتر از چهره حضرت عباس(ع) در ذهن‌ها به تصویر کشیده شده و زبان‌ها گویای آن است، شجاعت حضرت عباس(ع) است.

وی با بیان اینکه حضرت عباس بن علی(ع)، برترین نمونه‌ای است که چگونگی پیروی از پیشوای معصوم را عملا تعلیم می‌دهد، ادامه داد: برخی مورخان معتقدند که اگر حضرت ابوالفضل(ع) به قصد جنگ وارد کربلا می‌شد، صحنه کربلا تغییر می‌کرد، اما امام حسین(ع) به حضرت ابوالفضل(ع) فرمود «برو و آب بیاور» و آن حضرت نیز بدون هیچ سئوالی اطاعت کرد و این ولایت‌پذیری محض است که باید در تمام ابعاد زندگی خویش آن را لحاظ کنیم.

این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: آنچه موجب شد تا حضرت عباس(ع) چنین فداکاری کند، تنها مسئله نسبی و برادری نیست، بلکه ریشه این جانفشانی و دفاع تا آخرین دم از امام حسین(ع) را باید در حقیقت دینداری ایشان جست که امام حسین(ع) را اولی از خود برمی‌شمارد. قمر بنی‌هاشم در برابر امام ‌حسین(ع) تابع محض بود؛ مدال افتخار حضرت عباس در سایه پیروی از ولایت به دست آمده است و لذا برای اقتدا به حضرت ابوالفضل(ع) باید تابع ولایت باشیم و اگر تبعیت از ولایت داشته باشیم جزو رستگاران خواهیم بود.

ولایت؛ عامل اتمام و اکمال دین اسلام

حجت‌الاسلام صدیقی حضرت ابوالفضل عباس(ع) را اسوه وفاداری و ولایت‌مداری دانست و اضافه کرد: یکی از بهترین القابی که امام صادق(ع) به حضرت ابوالفضل(ع) به سبب اطاعت از ولی‌الله می‌دهد، عنوان «عبد صالح‌ مطیع‌الله» است که در این سخن، امام جعفر صادق(ع) عموی خویش را در مقام بندگی و عبودیت و در ردیف صالحان و مطیعان قرار می‌دهد.

امام جمعه صومعه‌سرا با بیان اینکه حضرت عباس(ع) یکی از شهیدان واقعه عاشورا و دومین شخصیت برتر پس از امام ‌حسین(ع) است، ادامه داد: تنها چیزی که عباس(ع) را از دیگر شهیدان متمایز می‌کند معرفتش است که از همه شهیدان والاتر و اطاعتش از امام خویش کامل‌تر بود؛ اگر در تاریخ بشریت سیر کنیم، تنها کسی که مردانگی و وفا را نسبت به مولا و سرور و امام خود انجام داد کسی جز حضرت ابوالفضل(ع) نیست و درسی که باید از زندگی آن حضرت گرفت، درس جانبازی و جان‌نثاری است.

وی افزود: از نظر آموزه‌های قرآنی تنها کسانی می‌توانند مدعی ایمان شوند که فراتر از اسلام ظاهری، باطن دین اسلام یعنی ولایت را دریابند و با تمام وجود از آن پاسداری کنند. هر عمل عبادی زمانی معنای واقعی خود را می‌یابد که تابع ولایت باشد، چراکه خداوند سبحان در قرآن کریم ولایت را عامل اتمام و اکمال دین اسلام دانسته است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی